Découvrez
la Botte du Hainaut

Le contenu de cette page nécessite une version plus récente d’Adobe Flash Player.

Obtenir le lecteur Adobe Flash

Carte zoomable

PDF creëren Aanbevelen Printen

Onze gemeenten

Momignies

De gemeente Momignies is bijna volledig omringd door Frans grondgebied. Opvallend is het aantal momumenten, dat de laatse wereldoorlog herdenkt. Volg het 'circuit van de vrijheid' en stap in de voetsporen van de Amerikaanse bevrijders die door dit grondgebied zijn getrokken.

U kunt de coördinaten van het gemeentehuis van Momignies op de website vinden : www.momignies.be 

 

Froidchapelle

Wie zin  heeft in sporten of actieve ontspanning, vindt bij de meren van Eau d'Heure, in Froidchapelle, een echt nirwana. Men kan er zowat alle mogelijke watersporten beoefenen, terwijl wandelaars en fietsers er een web van paden en een RAVel-route aantreffen.

U kunt de coördinaten van het gemeentehuis van Froidchapelle op de website vinden : www.froidchapelle.be 

 

Chimay

Chimay verdient terecht zijn titel als 'prinsenstad'. Het kasteel, het prachtige verblijf van de prinsen van Caraman, is het majestueuze symbool ervan. Niet zover uit de buurt ontdekt u Lompret, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Ga het bekijken van op de rots die boven het dorp uitsteekt. In de winter stellen l'Escaillère of Rièzes u hun langlaufpistes voor.

U kunt de coördinaten van het gemeentehuis van Chimay op de website vinde : www.ville-de-chimay.be

 

Beaumont

In het middeleeuwse Beaumont getuigt de fiere Salamandertoren van de goed gevulde geschiedenis van het stadje. Ga er rondwandelen in de geplaveide steegjes, bestijg de trappen naar de top van de toren en ontdek fantastische uitzichten op de vallei van de Hantes, de stadsmuren, de historische overblijfselen en de beschermde monumenten.

U kunt de coördinaten van het gemeentehuis van Beaumont op de website vinden : www.beaumont.be

 

Sivry-Rance

Ook oude industrieën hebben het landschap van de Laars mee uitgetekend. Zoek naar de sporen van de ijzernijverheid met haar smelterijen in het zuiden, de oude brouwerijen en leerlooierijen langs de oevers van de rivieren, de landbouw die nog steeds zichtbaar is in het landscap en de marmergroeven. Het Marmermuseum in de gemeente Sivry-Rance verhaalt over de marmergeschiedenis van de streek en de sociale context in het behin van vorige eeuw.

U kunt de coördinaten van het gemeentehuis van Sivry-Rance op de website vinden : www.sivry-rance.be 

 

 

En collaboration avec
la Fédération du Tourisme de la Province de Hainaut